معرفی آیپا
شرکت دانشبنیان آرمان رایان شریف با هدف تولید و توسعه محصولات و راهکارهای خلّاقانه در حوزه فناوری اطلاعات و به طور خاص هوش مصنوعی، توسط جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاههای برتر ایران تأسیس شده است. این شرکت با تکیه بر تجربه چندین ساله در زمینه تحلیل و پردازش محتوا، محصولات متنوعی را تولید و به بازار عرضه نموده است . این شرکت در مسیر توسعه خود، گام در ارائه پلتفرم جامع خدمات هوش مصنوعی تحت عنوان آیپا (AIPA) نهاده است.
سکوی آیپا در سه حوزهی پردازش تصویر، متن و صوت از طریق رابط برنامهنویسی ساده به کاربران، خدمترسانی میکند و به دلیل گستردگی خدمات میتواند در کسب و کارهای مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. دسترسی به خدمات آیپا به صورت API و با رعایت استاندارهای Open API و در قالب Swagger میباشد. با آیپا میتوانید بدون داشتن تخصص در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی و همچنین بدون صرف زمان و هزینهی چشمگیر، از خدمات هوش مصنوعی در کسب و کار خود استفاده نمایید.
سرویسهای آیپا
آیپا مشتمل بر سرویسهای زیر میباشد که در ادامه به معرفی هر یک خواهیم پرداخت:
پردازش تصویر
تجزیه و تحلیل تصاویرِ خود را با هوش مصنوعی و فقط با اضافه کردن چند خط کد ساده به طور خودکار انجام دهید. آیپا با استفاده از فنّاوری یادگیری ماشینی (machine learning)، امکان افزودن قابلیت تجزیه و تحلیل تصاویر را برای برنامههای کاربردی و کسبوکار شما به ارمغان میآورد.
با سامانة تحلیل بیناییِ آیپا به راحتی میتوانید اشیاء، افراد، متون، صحنهها و فعالیتها را در تصاویر و فیلمها شناسایی کرده و هرگونه محتوای نامناسب را تشخیص دهید. شناسایی چهره، احراز هویت، تطبیق و مقایسة چهرهها، شمارش افراد و غیره نیز جزو قابلیتهای پرکاربرد این سامانه محسوب میشود.
با کمک پلتفورم آیپا و در فضای API قادر هستید اشیاء، افراد و صحنههای موجود در تصاویر را که مرتبط با نیازهای شغلی شماست شناسایی نمایید. به عنوان مثال میتوانید برای طبقهبندی قطعات خاص ماشین بر روی خط مونتاژ، شناسایی و حذف گیاهان ناسالم در گلخانه و یا ممانعت از ورود افراد مشکوک در یک سازمان امنیتی، سامانهای هوشمند را خلق کنید.
پردازش تصویر (بینایی) مشتمل بر دو ابزار آنالیز چهره و آنالیز تصویر میباشد که به تفکیک هر یک را معرفی خواهیم کرد:
آنالیز چهره
ب) تشخیص هویت (احراز هویت)
ج) تشخیص حالت عاطفی
د) تطبیق و مقایسه دو چهره
ه) تشخیص جنسیت و تخمین سن
آنالیز تصویر
ب) شناسایی اشیاء
ج) تشخیص منظره
د) نویسهخوان نوری
ه) نگارهیاب
پردازش متن
آیپا با استفاده از فنّاوری یادگیری ماشینی (machine learning)، امکان افزودن قابلیت پردازش، تحلیل و تدقیق متون را برای برنامههای کاربردی و کسبوکار شما به ارمغان میآورد. انبوهی از اطلاعات بالقوّه در دادههای غیرساختاریافته نهفته است. ایمیلهای مشتریان، بازبینی گزارشات ناظرین کیفی محصول، متون مندرج در شبکههای اجتماعی و غیره بیانگر نگرش و میزان رضایت و عدم رضایت مشتریان است که میتواند برای تجارت شما مفید باشد. چگونه میتوان به چنین تحلیلی دست یافت؟ همانطور که مشهود است، هوش مصنوعی در شناسایی و جستجوی موارد خاص و مورد علاقه در داخل متون گسترده و پراکنده، بسیار کارآمد است (مانند یافتن نام شرکتهای رقیب در گزارشهای تحلیلگران)؛ همچنین میتواند احساسات پنهانِ مندرج در متون را آشکار سازد (مانند شناسایی بررسیهای منفی یا تعاملات مثبت مشتریان با نمایندگان خدمات مشتریان).
سامانة تحلیل نوشتارِ آیپا با استفاده از یادگیری ماشینی به شما کمک میکند که بینشها (insights) و روابط موجود در دادههای غیرساختاریافتة خود را آشکار سازید. این سامانه، ابتدا نوع زبان متن را مشخص میسازد و عبارات کلیدی، مکانها، نام افراد خاص، برندها و عبارات ضداخلاقی را استخراج میکند. پردازش متن (نوشتار) مشتمل بر ابزارهایی میباشد که به تفکیک عبارتند از:
پردازش صوت
آیپا با استفاده از فنّاوری یادگیری ماشینی (machine learning)، امکان افزودن قابلیت پردازش، تحلیل و تدقیق اصوات را برای برنامههای کاربردی و کسبوکار شما به ارمغان میآورد. با کمک این سامانه میتوان امکان ارتباط کلامی انسان با کامپیوتر و یا موبایل را فراهم نمود. دستیاران دیجیتالی از پیدا کردن مسیرهای مشخص تا پرس و جو درباره وضعیت آب و هوای مقصد گردش، به عنوان راهنما در زندگی ما ظاهر شدهاند. این ابزارها از Siri و Alexa تا google home و Cortana از پردازش زبان طبیعی و ژنراتورهای هدایت شده استفاده میکنند. همچنین امروزه رباتهای پاسخگوی هوشمند در مراکز تماس تلفنی جایگزین اپراتورهای انسانی شده است و به صورت اتوماتیک و با استفاده از هوش مصنوعی پاسخگوی تماسهای مشتریان میباشد.
سرویس تحلیل گفتار آیپا مشتمل بر ابزارهایی میباشد که در ادامه به هر یک اشاره خواهیم کرد: