Warning: Creating default object from empty value in /home/armansof/public_html/blog/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
کلان داده و چالش های فراروی بانک داری UA-119771777-1
کلان داده

کلان داده و چالش های فراروی بانک داری

By مهر ۴, ۱۳۹۷ No Comments

کلان داده Big data  برای صاحبان کسب و کارها و مدیران اجرایی شرکت ها واژه بیگانه ای نیست ولی شاید قابلیت ها و باید ها و نبایدهای استفاده از آن برای بسیاری از مدیران چندان روشن نباشد.

در حال حاضر در ایالت متحده بیش تر وقت مدیران اجرایی بانک ها در جلسات کنگره و صرف توضیح دادن نحوه فعالیت بانک ها و شفاف سازی امور و یا صرف جذب سرمایه می شود. حجم اطلاعات در حوزه بانکداری تا حدی است که اگر فعالان این بخش حرکت جدی در زمینه مدیریت و تجزیه و تحلیل داده نکنند با مشکل جدی مواجه می شوند. اینجاست که کلان داده به بازی ورود می کند.

همان گونه که شرکت های نفتی و انرژی مدام به دنبال یافتن منابع جدید هستند بانک ها هم در این جست و جو به منابع بزرگ تر و قابل اعتمادتر داده می اندیشند. مدیران اجرایی بانک ها اعتقاد دارند که کلان داده و بهره گیری از آن تفاوت بین برنده و بازنده در دنیای پیش روست. در فرآیندهای منجر به تصمیم گیری نقش کلان داده نقشی حیاتی است. در نحوه تخصیص منابع، قیمت گذاری و مدیریت ریسک است که کلان داده خود را نشان می دهد.

نقش کلان داده

امنیت ، اعتبار و نگهداری داده اهمیت دارد مخصوصا برای بانک ها که در مرکز فعالیت های اقتصادی قرار دارند . به همین دلیل بانک ها نیاز به جمع آوری گسترده داده از منابع گوناگون دارند. خبر خوب این است که خود مشتریان بخش عمده این داده ها را خودشان به اشتراک می گذارند ؛ به نیت دریافت بهتر و سریع تر خدمات.

در نظرسنجی هایی که از مدیران بانک ها به عمل آمده درصد زیادی از آن ها میزان اعتماد به داده های بانک خود را پایین ارزیابی کرده اند و درصد کمی هم  که داده ها راقابل اعتماد دانسته اند اعتقاد داشته اند که داده ها چندان معتبر نیست. این یک چالش اساسی بانکداری است که آینده خود را در گرو داده می بیند.

راه کار کلان داده

مدیریت این چالش مستلزم تقویت ۳ جنبه کلیدی است. بررسی داده از مبدا توسط چرخه عمر کامل آن ، بررسی نحوه استفاده از آن ها برای تصمیم گیری و حفظ و نگهداری آن ها با بالاترین استاندارد.

بانک ها باید داده های تامین شده از منابع مختلف را ادغام و یکپارچه سازی کنند تا اثر داده های ناسازگار و مخرب به حداقل رسیده و فرآیند تصمیم گیری مطمئن تر و کارا تر باشد. بانک ها به شدت در تلاشند تا با برقراری تعادل بین فرصت های تجاری محیط و کلان داده آینده را برای خود مطمئن تر کنند.

در نهایت اینکه، داده مهم ترین عنصر برای موفقیت یک بانک در دنیای پیش روست. نحوه جمع آوری، تحلیل و تجزیه این داده ها و نحوه به کار گیری آن،  برای تصمیم سازی بهینه رمز موفقیت بانک ها در آینده خواهد بود.

Leave a Reply